Stichting Schaapskudde Exloo

Stichting Schaapskudde Exloo

 

Onlangs heeft er een bestuurswijziging plaatsgevonden bij de Stichting Schaapskudde Exloo en Vrienden Schaapskudde Exloo. De secretaris/penningmeester is afgetreden en een viertal nieuwe, enthousiaste bestuursleden zijn toegevoegd aan het bestuur. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat de bestaande taken over meer bestuursleden verdeeld kunnen worden. Naast de bestaande taken zijn nieuwe en uitgebreidere toegevoegd, zodat de beide stichtingen een bredere doelstelling kunnen realiseren.

Het bestuur heeft vanaf heden de volgende samenstelling :

• Voorzitter, Hugo Ouwendijk (06-53208572)

• Secretaris, PR & Communicatie Ciska Grootjans

• Penningmeester , Update volgt.

• Relatiebeheer Wim Fransen

• Faciliteiten en beheer Kees van Wijngaarden

• Thema en Events organisatie Marja Oltmans

U kunt ons bereiken via e-mail info@schaapskuddeexloo.nl en uiteraard zijn we ook te vinden op de website Schaapskudde Exloo en op Facebook en Instagram.

Samen met de herders, de vele vrijwilligers en het bestuur zijn er mooie plannen in ontwikkeling voor de toekomst. Onze kudde Het gaat goed met de schapen, normaal gesproken zo’n 250 stuks in totaal. In de winterperiode stond de kudde verdeeld over een aantal weides van boeren in Exloo waar ze zich heerlijk konden voldoen aan sappig gras, waarvoor onze hartelijke dank. Fijn om de medewerking van zovelen te zien en te ondervinden. Dat geldt natuurlijk voor alle vrijwilligers; van de ruiven vullers tot medewerkers van het Schapen Informatie Centrum en van de donateurs tot de stagiaires en hulpherders…… Met elkaar loodsen we onze mooie kudde door Exloo……… Vanaf begin maart zijn er 116 lammetjes geboren en is onze kudde nu uitgebreid tot maar liefst 305 schapen. Vanaf 1 april loopt een deel van de kudde elke ochtend met de herder vanaf de kooi door het dorp naar het Molenveld en rond 16 uur zijn ze weer terug bij de kooi.

Onlangs mochten de moeders met hun lammetjes ook weer mee, een prachtig gezicht om de hele kudde met dartelende lammetjes weer door het dorp te zien lopen. Vanwege de COVID-maatregelen konden al onze evenementen dit jaar geen doorgang vinden. We hopen echter volgend jaar als vanouds weer een Lammetjes-dag en een Schaapscheerdersfeest te kunnen organiseren. Het is per maand kijken wat de mogelijkheden zijn, we houden u graag op de hoogte via onze social-media kanalen en via De Boerhoorn. Mocht u verder vragen hebben of ideeën, we horen wij graag van u.